#SWITCH! dalyviams gyvai – dronai, virtualios realybės akiniai, robotai ir kitos technologijų inovacijos

2015 09 24 23:45

Virtualūs trimačiai modeliai, 3D spausdintuvai ir skaneriai, virtualios realybės akiniai, dronai, daugiasraigčiai orlaiviai – tai tik dalis technologinių inovacijų, kurios bus pristatomos #SWITCH! renginyje veiksiančioje „Cool&Crazy“ erdvėje, skirtoje jaunimui supažindinti su technologiniais išradimais ir juos gyvai išbandyti.

„Technologijas ir jų pažangą gali iš esmės suprasti tuomet, kai gali gyvai jas paliesti, pabandyti, pajausti. Lietuvoje turime puikių mokslininkų ir išradėjų, kurie jau šiandien savo darbuose naudoja ateities technologijas. Norime tai pristatyti ir platesniam ratui žmonių, besidominčių technologinėmis naujienomis ir skaitmenine ateitimi“, – sako #SWITCH! sumanytojas Europos Parlamento narys Antanas Guoga. Būtent dėl galimybės dalyviams iš arti pamatyti technologines inovacijas, buvo nuspręsta įvairiapusių pranešimų ir diskusijų kupiną #SWITCH! programą papildyti praktine technologijų demonstracijų „Cool&Crazy“ erdve.

„Mūsų universiteto tikslas – išugdyti kūrėjus. Šiais metais pristatome unikalią Lietuvoje inžinerinio ugdymo programą, kuri padės diegti inžinerinio kūrybiškumo įgūdžius jau mokyklose. Ši programa bus paremta mokymusi per veiklą. Todėl „Cool&Crazy“ erdvėje, VGTU stende įsikurs atvira laboratorija, skirta visiems, norintiems išbandyti šiuolaikines technologijas ir svajojantiems tapti kūrėjais“, – pasakoja Romualdas Kliukas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studijų prorektorius. VGTU stende #SWITCH! galės praktiškai išbandyti išmaniąsias inžinerines technologijas skirtas pramonei, transportui, medicinai bei kasdieniam gyvenimui. Veiks naujų gaminių kūrimo inžinerijos, išmaniosios mechatronikos ir biomechanikos technologijų zonos.

Anot „Cool&Crazy“ erdvėje savo stendą taip pat įrengsiančio Kauno technologijos universiteto Nacionalinio inovacijų ir verslo centro direktoriaus Edmundo Šalnos – „geri pavyzdžiai visuomet suteikia optimizmo jaunimui. Labai svarbu dalintis idėjomis, naujomis sukurtomis technologijomis, inovacijomis, ypač tuomet, kai tai sukuria tavo bendraminčiai. KTU visuomet yra atviras visuomenei ir džiugu kai studentai dalinasi savo įkurtų įmonių projektais, o jų per keletą metų „KTU Startup Space“ įsikūrė daugiau nei 40“, – sako E. Šalna.

„Cool&Crazy“ erdvėje taip pat įsikurs Vytauto Didžiojo universiteto, „Užupio creative cluster“, Vilniaus kolegijos, „Green garažas“, „Solid Education“, asociacijos „INovatyvus moksleivių Papildomo Ugdymo Tinklas“, „Lietuvos Junior Achievement” stendai, kuriuose bus galima gyvai išbandyti įvairiausias technologines naujoves.

‪#‎SWITCH‬! – didžiausias informacinių technologijų ir verslumo renginys Baltijos regione, skirtas kūrybiškas jaunimui, ambicingam verslui ir pažangiam viešajam sektoriui. Renginys vyks spalio 8–9 d., Vilniuje LITEXPO parodų rūmuose. Detalesnę informaciją apie renginio programą galite sužinoti www.switchit.lt. Renginys organizuojamas partnerių lėšomis ir visiems dalyviams yra nemokamas.

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras