„Google“ automobiliai į gatves išriedės dar šią vasarą

2015 05 20 17:02

Ilgą laiką atrodė, kad „Google“ kuriamo nuosavo autonominio automobilio projektas stovi vietoje. Nors „Google“ naudoti specialia autonominio valdymo įranga aprūpinti „Lexus“ modeliai jau riedėjo viešaisiais keliais, kompanijos sukurtas unikalaus dizaino save vairuojantis automobilis, kol kas testuotas tik bandymams skirtose uždarose teritorijose.

Regis, „Google“ pasitiki savo technologija ir dabar ruošiasi perkelti ją į tikrus kelius. Kompanija neseniai paskelbė, kad jos nedidukai dviviečiai automobiliai išvažiuos į Mountain View miestelio Kalifornijoje gatves. Ir jie tai darys itin lėtai. Bandymams mieste „Google“ pasirinko aplinkiniams gan saugų 25 mylių per valandą greitį.

Tai bus pirmasis kartais, kai unikalaus „Google“ dizaino automobiliai išriedės į kelius. Tačiau mašinos „smegenys“ jau turi nemažai praktikos. Pasitelkiant virtualų simuliatorių, automobilio programinė įranga buvo ilgą laiką bandoma Kalifornijos gatvėse. Šie robotiniai automobiliai naudos tokią pat programinę įrangą kaip ir perdaryti „Lexus“ automobiliai. Beje, dėl saugumo sumetimų juose taip pat sėdės ir vairuotojai-žmonės.

Šie vairuotojai bus aprūpinti vairais bei pedalais, tačiau ateityje mažieji „Google“ automobiliai šios įprastinės valdymo įrangos neturės. Automobiliai bus visiškai autonomiški, o jų kabinos pritaikytos tik keleivių poreikiams.

Tiesa, neseniai pasirodė informacija, jog „Google Lexus“ automobiliai keliuose patyrė keletą incidentų, tačiau kompanijos teigimu, tai įvyko ne dėl jų autonominio valdymo sistemos kaltės.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras