„Meccanoid“ – sukonstruokite savo robotą patys

2015 02 26 19:19

„Meccanoid G15 KS“, tai vaikštantis ir kalbantis robotas, sukurtas siekiant paversti technologijų mokymąsi vaikams smagiu užsėmimu. 5–14 metų amžiaus vaikams skirtas modifikuojamas robotas leis jauniesiems inžinieriams mokytis konstravimo bei programavimo subtilybių. Robotą sukūrė kompanija „Meccano“, įsikūrusi Didžiojoje Britanijoje. Nuo 2013-ųjų „Maccano“ priklauso žaislų gamintojui „Spin Master“.

Robotas „Meccanoid G15 KS“ yra lengvai programuojamas ir gali būti užprogramuotas kaip tik vartotojas nori. Kompanijos „Spin Master“ vice prezidentas Ben Varadi sako, kad pagrindinė dizaino ypatybė – paprastumas. Robotas sukurtas iš polikarbonato. Jo dizainas lengvai modifikuojamas. Vartotojas gali nesunkiai sukurti norimos išvaizdos asmeninį robotą.

„Meccanoid“ – sukonstruokite savo robotą patys

Robotas turi dideles ir išraiškingas akis, kurių spalvą galima keisti renkantis iš daugiau nei 500 atspalvių, dėka akyse įtaisytų LED lempučių.

Robotas geba įsiminti ir atkartoti judesius ir garsus. Jis atpažįsta ir reaguoja į garsines komandas. Robotas gali būti sujungtas su išmaniaisiais įrenginiais ir valdomas „Bluetooth“ ryšiu.

„Meccanoid G15 KS“ naudoja vadinamąsias „Mecca smegenis“. Jų dėka robotas gali pasakyti tūkstančius įvairių frazių, pasakoti anekdotus, žaisti žaidimus ir kitaip bendrauti su vartotoju. Robotas netgi gali prisiminti jūsų gimimo dieną ir turi daug kitų galimybių.

Šių metų naujųjų technologijų parodoje CES, vykusioje Las Vegase, robotas laimėjo konkursą, kuriame nugalėtoją nulėmė žiūrovų plojimai. Planuojama, roboto rinkinį į mažmeninę prekybą paleisti jau šiais metais.

Inf. šaltinis: Robotika.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras