„Mini Sumo“ kategorijos robotas, valdomas „Arduino“ plokšte

2013 01 13 22:26

Sumo sportas kilo iš Japonijos. Jis buvo pritaikytas ir robotams. Klaipėdos universiteto IV kurso studentas Oleg Lyan iš „Rodman Robotics“ konstruoja „Mini Sumo“ kategorijos robotą, valdomą „Arduino“ plokšte.

Sistemą sudaro:

ARDUINO Mini Sumo Robot „Destroyer 3000“

Mechaninė platforma sudaryta iš aliuminio L ir U profilių ir skardos. Montažas vykdomas standartiniu M3 sriegiu ir varžtais. 2 motoreduktoriai varo 2 atskirus ratus per kūginių krumplių perdavimą. Varikliai valdomi „H-tiltais“, nuolatinės srovės greičio reguliatoriais.

Parinktas 3 celių ličio polimero akumuliatorius, kurio įtampa apytiksliai 12 V. Tokia įtampa reikalinga pilnam variklių galios išnaudojimui.

Varžovo aptikimui panaudoti 4 infraraudonųjų spindulių atstumo jutikliai, gebantys matyti iki 40 cm. Kad robotas neiškristų už ringo „Dohyo“ ribų, įmontuoti 2 linijos jutikliai priekio dugno kampuose.

„Arduino“ plokštė yra idealus sprendimas šiam projektui. Ją naudojant sutaupoma laiko projekto realizavimui. Naudodami šią plokštę galime lengvai priimti signalus ir valdyti sistemą. „Nano V3.0“ yra kompaktiškas sprendimas šiam projektui.

Daug naudingos techninės informacijos galite rasti tinklalapyje http://destroyer3000.blogspot.com/

Į viršų | Skyrius: Mūsų robotai | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras