„Honda“ sukūrė egzoskeletą pagyvenusiems žmonėms

2008 05 07 14:39

Kompanija „Honda“ pristatė lengvai nešiojamą egzoskelektą (Walking Assist Device), skirtą pagyvenusiems žmonėms, dėl raumenų nusilpimo ir atraminio judėjimo aparato problemų nebegalintiems pilnavertiškai judėti.

Sukurtas egzoskeletas tvirtinasi panašiai kaip diržas, tik papildomai apjuosia kiekvienos kojos klubą. Naujovė jau oficialiai pristatyta balandžio 25 dieną tarptautinėje parodoje Barrier Free 2008 – ji kaip tik ir yra skirta invalidams ir pagyvenusiems žmonėms skirtai įrangai demonstruoti.

Pagrindinis egzoskeleto privalumas – nedideli jo matmenys. Tai pasiekta patobulinus ir kompaktiškai sutalpinus jo valdymo sistemą bei pritaikius plokščius ir nedidelius pačios kompanijos gaminamus elektros variklius.

„Honda“ sukūrė egzoskeletą pagyvenusiems žmonėms

Egzoskeletas pradėtas kurti dar 1999 metais, o dabar jis privalo praeiti potencialių pirkėjų „testus“. Kaip pasakojama kompanijos spaudos pranešime, varantieji elektros varikliai posūkio kampą paskaičiuoja pagal stuburo pasilenkimo daviklio parodymus.

Iš viso pagaminti trys egzoskeleto variantai, pritaikyti skirtingo ūgio žmonėms. Vidutinis iš skeletų sveria viso labo 2,8 kilogramus. Iš likusių vienas yra truputi sunkesnis, kitas šiek tiek lengvesnis.

Egzoskeletas energiją gauna iš ličio-jonų akumuliatoriaus. Pilnai įkrauto akumuliatoriaus energijos pakanka 2 valandoms nenutrūkstamo ėjimo (judant 4,5 km/h greičiu).

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Jūsų komentaras