Naujieji „WowWee“ robotai užtikrins namų saugumą ir gerą nuotaiką

2008 01 15 10:47

Honkongo kompanija „WowWee“, pristatė du naujus savo kūrinius – robotus, skirtus namų apsaugai. Na, apsaugai labiau pritaikytas vienas iš jų, tačiau apskritai paėmus, jie abu yra ganėtinai unikalūs ir verti dėmesio.

Pati kompanija „WowWee“ iki šiol labiausiai pasaulyje buvo žinoma kaip androido „Robosapien“ kūrėja. Dabar gi, tarptautinėje buitinės elektronikos parodoje „2008 International CES“ ji pristatė savaeigę robotizuotą web kameros platformą, pavadintą „Roviou (pirma iliustracija viršuje). Tai gana simpatiškas robotas, be visa ko pasižymintis ir santykinai neblogai išvystytų dirbtiniu intelektu.

Naujieji „WowWee“ robotai užtikrins namų saugumą ir gerą nuotaiką

Aparatas važiuoja trimis ratais, kurie gali sukiotis į visas puses. Toks sprendimas jį daro manevringesnį patalpose, apstatytose baldais. Ant besisukančio roboto „kaklo“ pritvirtintas mikrofonas ir web kamera. Prie interneto robotas prisijungia per „Wi-Fi“ prieigą, tad šeimininkai iš bet kokio pasaulio taško gali susirišti su „Rovio“ ir jo „paprašyti“ aprodyti namų būklę ar paklausyti paliktų naminių gyvūnėlių balsų. Tam tereikia turėti kompiuterį, mobilų telefoną ar bet ką, kas leidžia prisijungti prie interneto.

Vienas dalykas yra roboto „paprašyti“, jog jis apžiūrėtų norimą kambarį, o kitas dalykas kaip jį ten „nuvairuoti“ nuotoliniu būdu. Kad savininkams nereiktų prisiminti kompiuterinių žaidimų įgūdžių, visa tai atlieka pats „Rovio“. Jis turi įdiegtą intelektualią navigacijos sistemą „NorthStar“, kurios dėka nustato savo padėtį jį supančių daiktų atžvilgiu, todėl gali po namus važinėti savarankiškai. Jums tereikia nurodyti tašką, į kurį robotas turi nuvažiuoti. Aišku, numatytas ir tiesioginis roboto valdymas, bet tai nėra būtina funkcija.

Nakties metu robotas gali naudoti šviesos diodų apšvietimą – taip jis orientuojasi tarp baldų ir tuo pačių netrikdo namiškių miego.

Kita, ne ką mažiau svarbi naujovės ypatybė, – sugebėjimas savarankiškai surasti pakrovimo lizdą ir prie jo pasijungti, kuomet energijos resursai eina į pabaigą (prisijungęs robotas matyti apatinėje iliustracijoje dešinėje). Taigi šeimininkui tereikia pasirūpinti, jog roboto pakroviklis visada būtų įjungtas į tinklą. Be to, roboto šeimininkas iš bet kurio planetos taško (turinčio internetą) gali liepti „pasimaitinti“ nekreipdamas dėmesio į roboto energijos likučius – pastarasis paklusniais nuriedės ieškoti artimiausio įkrovimo taško.

Be „Wi-Fi“ ryšio, yra numatyta USB jungtis, per kurią robotą galima prijungti prie kompiuterio ir naudojantis paruošta programa nustatyti jo darbo režimus.

Be „Rovio“, „WowWee“ į Las Vegą atsivežė dar vieną savo naujovę – robotą „Mr Personality“ (apatinė iliustracija kairėje), praneša „Slash Gear“. Jis šiek tiek paprastesnis nei „Rovio“: valdomais kaip įprasti nebrangūs robotai - per pultelį, tačiau kliūtis sugeba apeiti savarankiškai. Pats pasikrauti jau nemoka, tačiau šeimininką perspėja apie besibaigiančią energiją.

Be to, „Mr Personality“ turi ekraną, kuriame vaizduojamas jo animuotas veidas ir pasižymi keliomis neįprastomis savybėmis. Jis gali pasakyti tos dienos šeimininko horoskopą ir netgi „nuspėti ateitį“ (crystal ball), taip pat įrašyti įvairius garsinius pranešimus ir naują „asmenybę“ - tam naudojama vidinė 64 MB atmintis ir SD kortelių lizdas. Iš esmės ši mašina daugiau skirta malonumui, nei saugumui per „WiFi“ užtikrinti.

Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Į viršų | Skyrius: Robotikos naujienos | Autorius: error | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

Vienas komentaras to “Naujieji „WowWee“ robotai užtikrins namų saugumą ir gerą nuotaiką”

  1. Nojus rašo:

    Tai kur cia saugumas, jei vien tik kalba eina apie pacio roboto pasivazinejima po namus ir elektros eikvojima. Nesuprantau kaip jis gali apsaugoti namus tiesiog vazinedamas, manau siame straipsnyje netinkamas pavadinimas arba autorius pamirso uzbaigti minti.

Jūsų komentaras