Ir ką gi čia nusipirkus už tuos 0,125 Lt?

2007-02-27 11:29

Auginti vaikus (galbūt būsimus elektronikus) mūsų šalyje tikriausiai nėra prabanga. AUginant vaikutį nuo metų iki 3 metų, valstybė kas mėnesį mamytei mokėjo 93,75 Lt. Argi mažai? Tai gautųsi net 3,125 lito kasdienai mamytei ir vaikučiui. To tikrai turėtų užteki ne tik vaikučio pusryčiams, pietums, vakarienei, sauskelniems bei vaistams bet ir mamytei :)
Argi ne nuostabu?
O dra nuostabiau yra tai, kad ši išmoka PADIDĖJO!
Dabar mamytė gaus 97,50 Lt kas mėnesį. Tai būtų net 3,5 Lt daugiau! Tada per dieną mamytė su vaikučiu gali maistelui išleisti net 3,25 Lt - net 0,125 Lt daugiau nei iki šiol.
Daug kas pasakytų, kad reikia eiti dirbti…
O kaip darbdavys pažiūrėtų į jauną mamą? Ar daug darbdavių nori tokių darbuotojų?
Ką gi, reikia sugalvoti, ką už tuos papildomus 0,125 Lt nupirkti vaikui….

Žiema…

2007-01-24 12:51

Joo.. pagaliau ziema… Taip neipratus, isejus laukan atrodo kad baisingai salta :) O
Tiek daug darbu, kad net rasyti laiko nebelieka..

Spam’as komentaruose

2006-11-02 23:29

Tas spamas komentaruose pradeda vėžį įvaryti. Kažin ar daug žmonių spaudžia tas jų kvailas nuorodas..
Bet manau šis reklamos būdas darosi vis mažiau veiksmingas. Aš net iš paštadėžės “spamą” metu tiesiai į šiukšledežę, kurią gyventojai įtaisė šalia :) Kai reikės, susirasiu pati ko reikės, bet nei i langų centrą nei i kitą centrą tikrai neisiu.. iš principo..

Ppažadukai

2006-11-01 00:08

Šiaip, va sedėjau, sedėjau ir prisiminiau, kad viena čia kompanija žadėjo, žadėjo kai kam duot savo gaminius išbandyt, galvojom aprašysim, išbandysim, bus visiem įdomu, ale kaip nėr - taip nėr, nu ir ką čia begalvosi.. N, tarkime, galvokime, kad dra keliauja tie daiktai kažkur, ale, iš esmės, kalbant tarp mūsų, pažadus reik vykdyt greitai, bent jau aš taip darau.
Na, o dabar reiktų kavos, nes pirštai pynasi.

Ruduo, šildymas ir atidaryti langai

2006-11-01 00:03

Ne, nu, žinote, kartais ima pyktis, o gal tiesiog norii pasukti pirštu prie galvos.
Lauke 0 laipsnių, o radijatoriai tokie, lyg už lango būtų -35 šalčio. Bute 26 laipsniai su ventiliacijom, t.y. sėdžiu kaip vasarą, trumpom rankovėm ar dar trumpiau :) , langai atidaryti, o paskambinus į namų priežiūros tarnyba (taip taip, i city service, rubikona :) , užregistravo “gedima”, sakė, kad ateis patikrins (ką čia tikrint kažin).
Spėkit, ar atėjo :)
Išvedžiojimai, kad atseit kas žemiau gyvena, šala ir mokestis už šiluma išsidalins pg plotą, kelia juoka. Kas bus kai pasidrays tikrai -30 už lango? Gal užuolaidos užsidegs, ar radijatoriai išsilydys? Jei dabar ilgiau 3 sekundžių rankos neišlaikysi?
O gal tiesiog dėl vėlai pradėto sezono, nsupręsta iš žmonių visvien paimt pinigus. Ką už savaite gal kokių 150 lt ateis jei ne daugiau? Pakanka jau už „gyvatuka“ už kažkokius nuostolius ar kokį biesa po 60 lt nulupo. Nerašysiu čia negražiu žodžių, bet pagalvosiu

Pikselis ar taškas, taškelis?

2006-07-13 16:34

Lietuvos Respublikos terminų banke (www.lrs.lt) teikiamas informatikos terminas taškelis, angl. pixel, ir jo sinonimas pikselis (mažiausias taškinės grafikos elementas, galintis turėti individualią spalvą).

Taigi, galime drąsiai rašyti pikselis. O tas taškelis, manyčiau, neatspindi esmės..

Šaltinis: www.vlkk.lt

Skaneris ar skeneris

2006-06-09 23:03

Taigi, lietuviškai turėtų skambėti: 

 1. skleistuvas (skleidimo įtaisas), 2. skaitytuvas (duomenų nuskaitymo prietaisas), 3. žvalgytuvas (rinkmenos, laikmenos, kompiuterio paieškos ir analizavimo priemonė); 4. skeneris.

Taigi, ne skaneris, o skeneris, o apskritai, geriausias atitikmuo šiuo atveju būtų - skaitytuvas.

Skleistuvas ir žvalgytuvas, mano nuomone, skamba, švelniai tariant, keistai.

Šaltinis: www.vlkk.lt

Kada įmonės pavadinimas rašomas su kabutėmis?

2006-06-07 14:53

Kabučių reikia, jeigu įmonė turi simbolinį pavadinimą, pvz., akcinė bendrovė „Žiemys“ (arba AB „Žiemys“).

 Kabutės nerašomos, kai po rūšies nuorodos akcinė bendrovė, uždaroji akcinė bendrovė, viešoji įstaiga ir kt. eina ne simbolinis, o tiesioginės reikšmės pavadinimas, pvz.: akcinė bendrovė Lietuvos žemės ūkio bankas (arba AB Lietuvos žemės ūkio bankas), uždaroji akcinė bendrovė Medicinos bankas (arba UAB Medicinos bankas), viešoji įstaiga Kalniečių poliklinika (arba VšĮ Kalniečių poliklinika).

dar

http://www.vlkk.lt/nutarimai/dokumentas.124.html

http://www.vlkk.lt/lt/article.po/5

Šaltinis: www.vlkk.lt

Nervuoja bisšsssssšški

2006-06-07 14:51

Kai neina prie blogo normaliai prisijungt. Kol prisijungi, visos mintys išgaruoja.

Tai va, nevaikščiokit ir šaindie per Savanorius ir aplink,važinėsiu :]

Dar čia teko paskaityt skundus del to, kad elektronikai atseit nemoka lt kalbos TAISYKLINGOS, tai kartais pasipostinsiu si bei ta i LT skyriu, ka reiktu atsimint.

New Hardware :)

2006-05-11 08:22

CF Sėdau aš tokį gražų rytą prie pc, prilindo prie manįs mūsų jaunasis elektronikas. Nu paėmiau jį ant kelių. N tai kur gi jis lįs, aišku prie technikos…

Žiūriu.. sugriebe USB laidą, kur rakta prijungiu,  daro daro te kažka.. O kompas.. “Found New Hardware“.. Ir davai instaliuoti mano mažių :D