Akcija “Paviešink savo darbalaukį”

2011 05 17 22:21

Jau kuris laikas tarp “blogerių” sklando akcija, kurios metu savo tinklaraštyje skelbiama savo kompiuterio darbalaukio nuuotrauka, su dažniausiai naudojamomis programomis, bei aprašoma dėl kokių priežasčių naudojamos tos programos.

Šios akcijos autorius, kolega insaider. Tad nutariau prie jos prisidėti ir aš.

Taigi mano darbalaukio nuotrauka:

Naudoju OpenSuse 11.4 operacinę sistemą, naujosios Gnome3 pagrindu. Beje paminėsiu, kad darbalaukio fonas, iš savaitgalį vykusių gamtos tyrimų, Ukmergės rajono kertinėse buveinėse.

Kaip ko gero pastebėjote darbalaukyje nėra jokių programų ikonų. Pagal numatytus nustatymus gnome3 yra išjungtos ikonos darbalaukyje. Tačiau jų ten ir nepasigedau, nes jau senai darbalaukiu, kaip nuorodų saugykla nesinaudoju. Tad aprašysiu keletą dažniausiai naudojamų programų pagal naudojimo dažnumą.

1) Opera naršyklė. Šiuo metu naudoju/testuoju opera 11.50 alpha versiją. Operos vartotojas jau esu kažkur 5 metai. Veikia stabiliai ir greitai, todėl toks ir pasirinkimas.

2) Programos bendravimui. Jas apjungiu, nes neskiriu kurios nors vienos, nes visos reikalingos susisiekti su vienais ar kitais žmonėmis: Empatija skirta susisiekti su google tolks, facebook ir MSN vartotojais; XChat - IRC pokalbiams; Na ir skype. Gaila, bet panašu, kad teks jos greit atsisakyti, nes po microsoft įsigijimo įtariu nieko gero nebus su jos ateitimi…

3) LibreOffice paketas. Seniau ilgą laiką naudojau openoffice, dabar migravau į libreoffce.

4) Gimp. Nuotraukų redagavimui.
5) Gnome terminalas. Kas naudoja linux supras koks tai reikalingas, galingas ir tuo pačiu paprastas įrankis atlikti didžiajai daliai sisteminių dalykų :)

Žinoma programų naudoju kurkas daugiau, bet šios ko gero dažniausiai yra paleidžiamos.

Laukiu ir kad kolegos kurie dar neparodė savo darbalaukių ir naudojamų programų sąrašo, kad pasidalins apie tai :)

Į viršų | Skyrius: Programinė įranga | Autorius: Donatas Stanionis | del.icio.us | RSS 2.0 sąsaja |

3 komentarų to “Akcija “Paviešink savo darbalaukį””

  1. dromey rašo:

    Saunu ;)

  2. Levas rašo:

    Chmm. Mano kompiuterio ekrano desktopas paprastai būna paprastas mėlynas, defaultinis, fonas be jokių paveiksliukų. Kodėl? Todėl gal dėl to, kad aš esu windozės vartotojas, o ten ekrano perpaišymas ėda per daug resursų. O ir paprastai aš nesidžiaugiuosi ekrano fonu, o dirbu prie kompo ir pas mane langai užima vaizdeli per du monitorius. :)

Jūsų komentaras